Een mooi huis in Oakland is een mekka voor creativiteit en inspiratie

Sommige mensen werpen hun garderobe elk jaar of twee, op zoek naar hun leven resetten en opnieuw beginnen door nieuwe silhouetten te doneren en een frisse palet. De interieurontwerpster Patrick Printy, die in Noord-Californië is gevestigd, heeft zijn eigen soort ritmische metamorfose geperfectioneerd. Hij verfraait de paar honderd jaar een kunst- en ambachtelijke bungalow die hij en zijn partner, Dan Holland, een bedrijfspsycholoog hebben voor 22 jaar.

Hun plaats, in een gezellige Oakland buurt bij de Berkeley-grens, is niet alleen een huis, maar een laboratorium voor ideeën en een afspiegeling van hoe hun smaak blijft evolueren.

Een antieke stoel in de foyer is bedekt met een China Seas stof, het plafondlicht is door Circa Lighting, de kilim is vintage en de muren zijn in White Dove geschilderd en het plafond in Stone Brown, zowel door Benjamin Moore.

Toen ze de plaats kregen, werd het gedaan in veel “erg verschrikkelijke” bleekgelei, zegt Printy, die zijn carrière begon als stylist en art director voor merken zoals Pottery Barn, Levi’s en Restoration Hardware. Maar de gipsmuren, originele eikenhouten vloeren en vintage hardware waren intact, waardoor de plaats onmiddellijk kreeg

“We beschouwen het als vrijwel een lege doek,” voegt hij toe. Sindsdien heeft het huis ‘veel incarnaties doorgegaan’, zegt hij, lachend naar de dwaasheid. “Er was een juweeltoonfase, met pruimen, kobaltblauw en loden. Al een tijdje was het allemaal wit en minimaal, met alleen zwart-wit foto’s. En we kunnen het Anglophile stadium niet vergeten, donker met een engels club gevoel, grays en rode plaids, met oude portretten in vergulde frames. “

De bovenkant landing, met een foto van Richard Misrach, top.

Het huidige systeem kan minder gemakkelijk worden gecategoriseerd, maar het is niet minder aantrekkelijk. De kamers zijn elegant en modern ingericht, luchtig en verfijnd.

Het bed van de gastenkamer is bekleed in een Holland & Sherry check, de lakens zijn bij Ralph Lauren Home, de vloerlamp is bij Original BTC, het tapijt is Perzisch en het glitter-on-canvas kunstwerk is door René Garcia, Jr.

In een kleine gastenkamer, bijvoorbeeld, is er een bed bedekt in een ruitenmotief, samen met een half dozijn extra patronen, variërend van plaids tot strepen.

“Er is veel visuele interesse, maar het is erg kalm en rustgevend,” zegt Printy. De redecoration werd voortgekomen door verschillende stoffen en kleuren die Printy al lang gedroomd had om in zijn eigen huis te gebruiken. “Ik heb altijd Peter Dunham’s pauw paisley geliefd, en ik heb het uiteindelijk op mijn woonkamerbank moeten gebruiken,” zegt hij.

In de woonkamer van Patrick Printy en Dan Holland’s Arts and Crafts bungalow in Oakland, Californië, is de aangepaste bank bedekt met een linnen door Peter Dunham Textiles. Een paar vintage John Stuart Clingman stoelen zijn gestoffeerd in een Ralph Lauren Home tartan, de Bust op de aangepaste cocktailtafel is door Oly en het tapijt komt uit Iran. De open haard schilderde een glanzende zwarte, de boekenkasten en de eiken vloeren zijn allemaal origineel in het huis en de muren zijn geschilderd in de rookmossen van Benjamin Moore.

Aard tonen, vooral taupe, balans alle blues en greens; Hij wilde niet terugvallen in “juweeltoon glammen of het te etnisch nemen.” Dergelijke zorgen betreffen zijn enkelvoudige esthetiek: American East Coast preppy getinkt door visuele herinneringen van zijn kindertijd opgroeien in Phoenix.

“Het was de jaren ’70 en ’80, en de blik daar was beïnvloed door de instroming van goed gevestigde, welvarende Oosters. Het was cruisewear het hele jaar door – veel plaid broek en handtassen met bamboe handgrepen. Voor het huis in Oakland heb ik daar opgeroepen.

‘ Een essentieel onderdeel van die woestijnsfeer, is hij de “geometrie, ambachtelijke en patronen” van inheemse Amerikaanse en Mexicaanse textiel, die hij als contrapunt gebruikt voor de kamers gevuld met schone, klassieke meubels.

In de slaapkamer is het bed van Room & Board gekleed met een Libeco-dekbed, de antieke borst is Engels, de aangepaste liefdezitje is gestoffeerd in een China Seas-stof en het George Nelson-hangerlicht is van Design Within Reach. Het tapijt is een antieke Heriz en de muren zijn geschilderd in Anchor Gray van Benjamin Moore.

De hoofdslaapkamer is een goed voorbeeld van de manier waarop Printy het succesvolle ethos van het traditionele decor succesvol heeft omarmd, terwijl het slimme tweaks geeft. Hoewel anderen de originele gipsmuren hadden kunnen bedekken om hun onvolkomenheden te verbergen, of op zijn minst de matte schilderde, ging hij met een glanzende glans.

“Ik hou ervan om de lagen tijd en renovaties te zien,” zegt hij. “Voor mij verdiept het effect.” Het bereiken van een gevoel van harmonie die organisch voelt, is wat Printy, met name in zijn eigen ruimte, rijdt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *