Huis Toer: Een Chicago huisbroon met botten ontwerp

Ontwerper Elizabeth Krueger van Elizabeth Krueger Design zet haar appartement te koop; In plaats van een offerte te ontvangen van het huisjachtpaar dat door haar plaats liep, heeft zij een klant geland. Ze vonden de locatie en haar onberispelijke stijl, maar het appartement had voldoende parkeergelegenheid en was kort een slaapkamer.

“We liepen door het appartement van Elizabeth en, terwijl het niet ons juiste appartement was, voelde het me alsof ik de deur alleen kon openen en rechtdoor gaan,” zei Kristen Skordilis. Toen ze op een appartement op de 7e verdieping stond, een paar blokken verderop in de Lakeview buurt van Chicago, zei ik tegen mijn man: ‘Bel de vrouw die dat appartement verkoopt.’ ‘

Krueger’s mix van industriële en moderne beroepen op de designstijl van de mode stylist. Comfortabel en ontspannen, “voelde het heel persoonlijk en had een intimiteit aan het waar ik van vond. Het voelde zich echt stijlvol en goed ontworpen. “Naast het versieren van oppervlakken en het integreren van haar persoonlijke collectie antiek en kunst in het ontwerp, vroeg Skordilis dat Krueger drama levert. “Ik hou van dure ontwerpverklaringen,” zei ze, “maar ik wil dat elke ruimte zich voelt en in rust voelt.”

Slechts acht weken na Skordilis – ook een uitvoerend directeur van de India Hicks-levensstijl die de ontwerper in de handel brengt, kon Krueger de verouderde tweepersoons-, twee-en-een-half-eenheid van de klant in een 1920s beaux-arts-landschapsgebouw veranderen op schilderachtige Lake Shore Drive in een even persoonlijke toevluchtsoord voor de modeliefhebber; haar man Paul Skordilis, marketing manager voor een informatiebeveiligings software bedrijf; en hun 6-jarige dochter, Birkin Skordilis. “We hebben veel gepraat over luxe materialen. Ze is een stylist en heeft een geweldig gevoel voor stijl, ‘zei Krueger. “We hebben juweeltonen en een aantal mannelijke stukken gebruikt om het kleurrijke kunstwerk af te spelen.”


Hoewel Skordilis, die ooit een populaire kledingwinkel in de West Loop bezit, heeft een goed oog voor ontwerp en een jaloerse collectie van koffietafelwaardige kunst- en modeboeken, “ik ken mijn grenzen helemaal,” zei ze. “Ik heb een probleem met het krijgen van schaal gelijk. Ik heb dingen gekocht voordat dat niet goed was en kostbare fouten gemaakt. ‘Plus, ze was op een tijdscheur. De school begon binnenkort voor Birkin, die gepast werd genoemd naar het onvoorstelbaar koele 70’s stijlpictogram, en ze wilde eerder worden geregeld.

Gelukkig was schaal geen probleem voor Krueger. Vanaf de ingang heeft de ontwerper één groot dramatisch stukje door Chicagoan Francine Turk gebruikt om de foyer te verankeren die in aangepaste zwarte en witte marmeren tegels is verankerd. De gouden tinten en handgeschreven notities zijn geïnspireerd door de jazzmuzikant Miles Davis-pop tegen de donkere lakenwandbekleding en houden hun eigen tegen de grafische vloer. Een Franse rijk tafel die de eigenaar van de klant heeft en een koperbeenstoel die met een rijk fluweelhintje is voorzien van wat er te komen is.

In de enorme salon creëerde Krueger twee intieme ruimtes voor zit- en eetgelegenheden. ‘Ik hou van een meer formele salon,’ verklaarde Skordilis, met de rijkdom en geschiedenis van Hicks ‘eigen Britse woningformele zaal. “Maar het gebruik van de ruimte als onze woonkamer en eetkamer heeft zo goed gewerkt. Ik wil dat elke kamer functioneel is voor onze levensstijl. ‘

Drijvend meubilair voldoet aan de slimme lay-out. Het verankeren van het ene uiteinde is een marineblauwe fluwelenbank. Het zit royaal voor een paar deuren met accessoires van messingcremonebouten die leiden tot de slaapkamer van de dochter. Daarnaast zijn er in de woonkamer een paar geometrische ottomans bekleed in een Chanel-achtige tweed en een koeienstoel ingericht rond een open haard en een koperen koffietafel.

Naar de eetkamer kocht een massief antieke stalen kast Skordilis en haar man uit de winkel van Chicago-ontwerper Julia Buckingham winkels, en was slechts één van de twee plaatsen beschikbaar die het ongebruikelijke stuk kon opnemen. ‘Het is een beest,’ zei ze van de 400 pond kast. “De planken zijn binnenkant van staal.” Een aangepaste betonnen eettafel gepaard met een leren bank legt dit einde van de salon aan. Kunstwerken van lokale artiesten, waaronder een Hunt Slonem bunny schilderij en een Cleveland Dean abstract, lijn de muren van beide ruimtes en geef een dosis kleur aan de meestal neutrale kamer. “Ik vind het leuk om het lokale talent te ondersteunen,” zei ze van haar collectie, die nog steeds werken van Chagall en Keith Haring omvat.

Het aansluiten van de woon- en eetgedeelte is een overschale vergulde spiegel. “We wilden dat er veel drama in de ruimte zou zijn,” zei Krueger. Ze leunde het tegen de muur tussen twee grote ramen met uitzicht op Lake Michigan in hommage om de grote Vicente Wolf te ontwerpen. ‘Ik hou van zijn werk,’ zei ze. Niet alleen reflecteert de spiegel het licht, het houdt de kamer dramatisch en open. ‘Het voelde zo groot,’ zei Skordilis van het gebaar. “U zult het gieten en de plafondhoogte waarderen.” De reproductie staat naast de eigen marmeren bekledde antieke console tafel. “Je moet wat goede antiek hebben om alles te verheffen,” zei Krueger.

Om te kijken naar het meer kijken en zeilboot kijken vanuit de twee grote ramen, installeerde Krueger raamzitjes met aangepaste kussens. “Het is een droom om in het midden van de oost in Chicago te staan. Bekijk dat uitzicht! Je hebt mooie kleuren van het meer dat elke dag verandert. ‘Ze heeft ook gebruik gemaakt van een gebogen raam in wat nu de familiekamer is door een aangepaste bank met hoekige hoeken te ontwerpen om de ruimte mooi te passen. Een trio van koperen krukjes en kunstwerk van koperbasis versterken het metallische thema.

Ook de master bedroom heeft een eerlijk deel van vet ontwerp. Verpakt in een rustgevende zijdebehang, werd de rustige sfeer door een paar onzichtbare schuifdeuren gedempt door de deur. ‘Maak het weggaan’, schreef Skordilis de ontwerper. ‘Nee, markeer het,’ reageerde Krueger. Aangepaste metalen schuurdeuren met koperen schroefkopdetails die niet in tegenstelling tot de studs van een gewatteerde designer tas glijden, zijn moeiteloos van een strook modern hardware. “Ik hou van hard en industrieel,” zei Skordilis. ‘Ze voelen mij als thuis.’
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *